Wounded

Knee

December 1890. Een reis van 300 mijl, te paard in extreme kou. Wounded Knee - de laatste grote confrontatie tussen indianen en blanken. Een bloedbad.

Coast to Coast

De route van kust naar kust is al behoorlijk in kaart gebracht. Vanaf Vancouver dalen we af richting L.A. om van daaruit door de belachelijk mooie nationale parken te fietsen.

Via cycling paradise Utah en Colorado door naar South Dakota om de route te fietsen die chief Big Foot en de natives hebben gedaan naar Pine Ridge Reservation en Wounded Knee.

Daarna fietst Mark weer solo verder. Deelname is op bepaalde stukken mogelijk, maar alleen voor mensen die betrokken zijn (koffie-abonnement / coffee stockholders) of voor wie deelneemt aan het programma The Cycle Effect.

Down to earth

Heling speelt een belangrijke rol in medicinale planten, rituelen enĀ  psychedelica. Wounded Knee gaat daar dieper op in. Heling komt ook terug in de boodschap van de Lakota en de Ghost Dance met helende ceremonies, activiteiten en een "nieuwe aarde".

Heling is meer dan een schattige boodschap - zeker als je in onderwerpen als epigenetica en de erfelijkheid van trauma duikt. Het klinkt nogal ver van realiteit als je dagelijks naar je kantoortje rijdt en je ding doet met slechte koffie. Je weet niet beter, maar je krijgt je al snel een ander perspectief als je (het) meemaakt.

Meefietsen is niet bedoelt als vakantie, het is voor mensen die op zoek zijn naar individuele groei of die herstellende zijn van ziekte / trauma.

Repeating cycles

Het is mogelijk dat Cycledelic deze reis jaarlijks gaat doen. Om een traject (incl de 300 mijl) commercieel aan te bieden. Na enkele jaren zou deze reis "staan" en zouden lokale Lakota-gidsen die reis onafhankelijk kunnen uitvoeren en dit kunnen aanbieden bij cycling tour operators in de USA en daarbuiten om inkomsten te genereren.

Wounded Knee History

Meer

Repeating Cycles doel - Lakota's muddy road

Meer

The Cycle Effect

Meer

Lakota - code of ethics

Meer