dagtripWat is de dagtrip?

De dagtrip sluit aan op de inhoud van de cursussen. Het geeft ruimte voor vragen en oefeningen in de praktijk. Zie het als een dag(deel) om te relaxen en er even 'uit te stappen'. Het kan fysiek zijn, een meditatie, fietsen, wandelen of een speciale aanleiding zoals supercycling of Carmen die in Nederland bewegingslessen komt geven.


tune in


het bos
De dagtrip zoekt de ontspanning en intelligentie van de natuur op. Zo kunnen we oefeningen gelijk in de praktijk brengen en kennis maken met andere mensen in de setting van disconnect to reconnect.

helder


taste

Even uit de dagelijkse triggers stappen brengt je al dichterbij het huidige moment en geeft al een (stress) release. Het brein maakt zelfs op zulke korte termijn al andere verbindingen. Het is als een verfrissende duik.

Wanneer je meditatie volwassen wordt is elk moment vers, is elk moment nieuw. Zelfs in vaste gewoontes en lange relaties. Maar wat zijn woorden; je moet proeven om te weten hoe zoet die smaak is.

Mocht je iets voelen, iets wat resoneert, maar je weet niet precies wat het is, dan is zo'n dagtrip goed voor je om eens te kijken, andere mensen te ontmoeten en misschien vragen te stellen.


speels


met een lach
Laten we het vooral luchtig houden op de dagtrip. Geen spiritueel hoogdravende bedoelingen, maar down to earth. Dat is spiritueel genoeg. Op de dagtrip kan iedereen zichzelf zijn. Daarom is het ook zo relaxed.
SUPERCYCLING

Hoe kunnen we gebruik maken van 'de fiets' om onszelf dieper te verankeren in het huidige moment. Anders gezegd: hoe kunnen we minder in gedachten leven en meer present zijn. Denken, piekeren en mijmeren kost een enorme bak energie en levert in 75% van de gevallen stress op. In supercycling gebruiken we de fiets en meditatie als tools om de toegangswegen naar het default mode network in ons brein te blokkeren. We maken ruimte vrij.

Supercycling is geschikt voor iedereen die bezig is met een cursus. Daarnaast is het extra interessant voor wie zijn fietsniveau naar een hoger plan wil tillen. Er komen ademhalingstechnieken voorbij, een visuele techniek en de kracht van mindset.

deze zomer

Carmen komt deze zomer naar Nederland. Ze is in Brazilië geboren en heeft Chileens- en inheems Diaguita-bloed door haar aderen lopen. Carmen is bewegingsexpert en heeft jarenlang les gegeven in disciplines binnen yoga, pilates, biodans en shamanic massage.

Geheel in overeenstemming met de cursussen geeft Carmen deze zomer in enkele weekenden workshops / lessen in Eindhoven en Breda waarin het accent ligt op de bodymind structuur als één geheel. Data zijn nog niet bekend, maar je kunt je inschrijven.